Acht manieren om slim gebruik te maken van een digibord

“Wat kan ik doen met een digibord?” Was de grootste vraag die ik had van leraren nadat we ons gloednieuwe interactieve whiteboard hadden gekregen.

Ik besloot om een workshop op het digibord te presenteren voor de docenten, die nieuw waren met het SMARTboard (Dit is een digibord merk, net zoals Samsung een televisie merk is). De docenten waren niet zo geïnteresseerd in het leren van de SMARTbaord software met behulp van de bijgeleverde documentatie. Het is mijn taak om leraren voor te bereiden op het gebruik van het digibord.

Het idee is dat ze de software kunnen leren als ze meer bewust worden van wat ze kunnen doen met het digibord samen met hun leerlingen.

Door de trainingen die ik gegeven heb, heb ik hier een tiental tips voor het slim gebruiken van het digibord.

  1. Notities en brainstormen: Geef studenten de tijd om te brainstormen over een bepaald onderwerp. Noteer deze gedeelde ideeën. Eenmaal opgenomen, kunnen deze ideeën worden gesleept naar andere gebieden voor het groeperen.

Met de digibord software kunt u ook de pagina uitbreiden en meer notities toe te voegen aan dezelfde pagina of maak blanco pagina’s. Geschreven tekst kan omgezet worden in getypte tekst. Dit is handig wanneer u besluit om deze notities af te drukken voor uw leerlingen om te gebruiken als studiegids.

  1. Leren door spelletjes: Bij veel leerkrachten word een laptop aangesloten op een televisie of een LCD-projector om spelletjes te spelen met behulp van deze technologie. U kunt digibord spelletjes hier vinden: schoolbordportaal.nl
  2. Interactief flanel bord: Als kleuterschool en kleuterleidster gebruikte ik een flanelbord heel vaak om sprookjes, fabels en kinderliedjes te vertellen. Smartboard maakt prachtige, makkelijk te bewerken flanel borden voor de jongere leerlingen.
  3. Klik en sleep activiteiten: Het merendeel van de activiteiten die ik met de SMARTboard betrekken klik en sleep activiteiten. Ik noem ze soms elektronische werkbladen, maar ze zijn een geweldige manier om concepten die studenten al geleerd hebben te verbeteren.
  4. Interactieve werkbladen: Er zijn websites die u in staat stelt om uw eigen werkbladen te maken die vervolgens kunnen worden afgedrukt. Waarom niet het werkblad voor gebruik op het Smartboard creëren? Het kan worden gebruikt als een geleide praktijk les of zelfstandige activiteit op de het digibord in de klas. Studenten kunnen werken in tweetallen en controleren elkaars werk of je kan antwoordformulieren voor zelfcontrole aanbieden.
  5. Bord spellen: Flash geanimeerde dobbelstenen maken studenten in staat om bordspellen op het digibord te spelen. Als docent ontwikkel ik voortdurend mijn eigen bordspellen met behulp van mappen voor studenten om te spelen, met name bij het leren en nakijken van rekenkundige opdrachten.
  6. interactieve websites: Het internet staat vol van interactieve websites voor leerlingen om te gebruiken. Gebruik deze interactieve websites nu klassikaal en ontdek de mogelijkheden als aanvulling voor uw lessen.
  7. PowerPoint presentaties: PowerPoint is een geweldig visueel en auditief hulpmiddel voor het onderwijs en het tot leven te brengen onbekende concepten. Het is een geweldige manier om geluid, animatie, films en foto’s toe te voegen aan uw les.